Calçots: gaudeix d’una tradició catalana amb el sabor únic de la llenya de sarment.

A la regió de Catalunya, existeix una tradició culinària que ha transcendit generacions i fronteres: els calçots. Aquests delicats brots de ceba, cuinats a la graella sobre brases ardents, representen molt més que una simple àpat. Són un símbol de convivència, celebració i delit gastronòmic. I quan es tracta de cuinar-los, no hi ha res que iguali el sabor i l’autenticitat que aporta la llenya de sarment.

L’Encant dels Calçots:
Els calçots són una varietat de ceba especialment cultivada per aquesta tradició. Es conreen durant la temporada d’hivern i es colliran quan encara són tendres i dolços. La característica distintiva dels calçots és la forma en què es cuinen: a la graella, fins que la part exterior estigui carbonitzada i la part interna es torni tendra i caramel·litzada. Es serveixen tradicionalment amb salsa romesco i es mengen amb les mans, la qual cosa fomenta un ambient festiu i social.

La Llenya de Sarment:
Per cuinar calçots de manera autèntica i obtenir el sabor característic que els distingeix, la tria del combustible és crucial. La llenya de sarment, provinent de les vinyes de raïm podades durant la temporada d’hivern, és l’opció preferida pels experts graellers. Aquesta fusta seca i aromàtica aporta un sabor distintiu i fumat als calçots, complementant la seva dolçor natural amb notes de sabor úniques.

Aroma i Sabor Inigualables:
La llenya de sarment desprèn un aroma embriagador que impregna els calçots durant el procés de cocció. Aquest aroma fumat afegeix profunditat i complexitat al sabor de les cebes, creant una experiència gastronòmica que és difícil d’oblidar. A més, la calor generada per la combustió de la llenya de sarment és perfecta per cuinar els calçots de manera uniforme, assegurant que es caramel·litzin adequada al seu exterior mentre es mantenen tendres a l’interior.

Tradició i Passió Culinària:
Cuinar calçots amb llenya de sarment va més enllà de simplement preparar un àpat; és una celebració de la cultura, la tradició i la passió culinària. Reuneix amics i familiars al voltant de la graella, compartint rialles, històries i, per descomptat, deliciosos calçots. La combinació d’ingredients frescos, tècniques de cocció tradicionals i l’ús de llenya de sarment crea una experiència gastronòmica que és veritablement inigualable.

En conclusió, els calçots cuinats a la graella amb llenya de sarment són una experiència gastronòmica que deleita els sentits i uneix les persones al voltant de la taula. Des de l’aroma temptador fins al sabor inigualable, cada mos és un homenatge a la rica herència culinària de Catalunya. Així que la propera vegada que et trobis gaudint d’un àpat a l’aire lliure, considera incorporar aquesta deliciosa tradició al teu menú i experimenta la màgia dels calçots amb llenya de sarment.